V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri

Duyurular, Haberler

Etkinliğin Amacı

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliği ile Üniversitemizde yürütülmekte olan veya yürütülmesi planlanan akademik çalışmaların ve Uludağ Üniversitesi’nde bulunan laboratuvar ve diğer alt yapı olanaklarının tüm üniversite akademik birimleriyle, kamu, sanayi, ve özel sektörle paylaşılarak etkin çalışma gruplarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Etkinliğin diğer bir amacı da fikir ve projelerimizi kamu, sanayi ve özel sektöre ulaştırarak bu sektörlerin beklentilerini göz önünde tutarak işbirliği olanaklarını arttırmaktır. Böylece yeni fikir ve projelerin oluşturulması, proje çıktılarının lisanslanması ve ürüne dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Etkinlik kapsamında sanayi, özel sektör ve kamu temsilcileri devam eden AR-GE çalışmalarını, patentlerini ve yeni fikirlerini hazırladıkları posterlerle tüm katılımcılara sunabilme olanağına sahip olacaklar; Ayrıca, işbirliği olanaklarını ve üniversiteden beklentilerini tartışabilecekleri özel mekanlar da kendilerine tahsis edilebilecektir.

Etkinliğin İçeriği

Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nin beşincisi 15-16 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Uludağ Üniversitesi’nde görevli akademisyenler yürüttükleri ve diğer sektör temsilcileri, gerçekleştirmeyi planladıkları araştırma projelerini poster olarak hazırlayacak ve üniversitenin tüm akademik birimlerine, kamu kuruluşları ve özel sektördeki paydaşlarına tanıtacaktır.

Poster sunumlarının yanı sıra etkinlikte, paneller, bilgilendirme toplantıları, deneyim paylaşım toplantıları, İyi Fikir iş projeleri yarışması düzenlenecek ve randevulu patent bilgilendirme görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

PaylaşShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
online meds cheap